onsdag

Pratade nyss med min kära mor via skype, hon undrade om jag lagt upp något på min "hemsida" idag. Hehe, så nu kommer det. Jag tänker klaga lite. Jag kan inte förstå värför dom ska ha alla dessa mynt i det här landet, i min plånbok just nu har jag 8 olika. I Sverige har vi 3? En penny känns ju nästan lika värt som luft. Som utlänning langar man ju hellre fram en sedel också istället för att vända och läsa på varenda mynt, och så blir man lite stressad och nervös för det är kö. Ond cirkel det där.

Taget med min otroligt braiga kamera!Mamma ville väldigt gärna se hur resten av köket ser utHär äter vi alltså middag, mamma. Inte vid det lilla frukostbortet då.Trädgården.måndag

Hejsan. Måndag, min andra skolvecka har börjat med andra ord. Vi gick till 12.55, sedan åkte vi in till London för att träffa en engelsman som Astrid träffade i asien förra året. Han skulle nämligen visa oss runt lite. Det blev Big Ben, London eye, Traffalgar square och allt det där, både Astrid, jag och Rahel hade redan sett allt så så givande var det kanske inte, men mysigt att gå runt i London. På tunnebanan hem bjöd en man på riktig skönsång för alla i vagenen. Och lite luftgitarr.

Nu har schweizaren flyttat in, Simon heter han och jobbar på bank, det gör alla i Schwiez. Han får hela utbildningen betald, samt lön under tiden han är här. Lite skönt. Och vi fick toblerone! 

Bilder från förra veckan


Trädgården i skolan.
Framför skolan, fin va?

Förra veckan åkte vi till RichmondPlugg i parken

Jag skrev fel telefonnummer där nere! Det rätta är: +447586328920.


Ritva 75 jordsnurr

Gårdagens pubrunda gick inte helt som planerat, den innehöll bland annat ett tyskt ölställe, men min hals gjorde ondare och ondare och rösten blev bara hesare och hesare. Och vi hittade aldrig till ställena vi ville gå till.

Idag önskar jag lite lätt att jag fick vara med och fira min mormor som fyller 75 år. Årets lunch ska det tydligen bli och det vill man ju helst inte missa. Men istället ska jag och Astrid promenera runt i Wimbledon, besöka stallet och plugga. Det är nog ganska varmt ute idag också :)

Födelsedagsbarnet 


London

Dagen idag har spenderats i Cenrala London. Shopping med andra ord! Åh vad bra shopping det finns i London! Vi började som sagt med Primark kl 08.30, redo att kriga. Sen fortsatte vi på Oxfordstreet, och när vi var framme vid Topshop runt kl 13.00 var vi helt färdiga. Men sen shoppingturen blev lite störd av maskerade demonstranter som kastade färg och förstörde fönster på bland annat Topshop och Boots. Något om skatt handlade det om, dom visar om det på nyheterna nu. Ikväll tänkte vi åka in till London igen och gå på pub. 
För övrigt har jag fått världens finaste krya-på-dig-inlägg! Piggar ju upp vem som helst! Tack tack tack tack! 

 


Hej Sverige

Hej Sverige. Jag har gått och blivit sjuk. Näsan, halsen och huvudet är det som inte samarbetar med mig. Vi hade tänkt att gå och kolla in lite olika pubbar här i Wimbledon ikväll, ta det ganska lugnt för imorgon är det vi som står redo utanför Primark kl 08.30! Men det blir nog inga pubbar för mig, vill bara krama kudden. Hur är Sverige? Har våren kommit, eller har snön återvänt?
ÅH nu vet jag vad som kan pigga upp mig! Jag ska såklart titta på senaste avsnittet av solsidan!

P&K

Torsdag

Uppdaterar på Lindas begäran, stackarn har magsjuka! Fy! Tänkte lägga upp lite bilder jag tog första dagen, jag är inte så flitig med kameran för den är så dålig, men Astrid har en systemkamera. 

 
Mitt rum.


Skrivbord har jag.


Så här ser frukosten ut varje morgon, till mig och franska Marine.


Wimbledon


Astrid och Bilge (tror jag)


Onsdag

Hallå! Nu har jag haft mina första lektioner i skolan, jag blev uppflyttad till advanced class efter mitt prov jag gjorde i måndags. Det går rätt bra, fast enda kruxet är att dom pratar mycket om substantiv, verb, adjektiv, adverb, presens, perfekt, imperfekt osv. Både jag och Astrid är helt lost när det gäller det där, för det kan vi inte ens på svenska. Som tur är måste vi inte kunna vilka ord som är verb osv på själva provet sen, det ska väl bara hjälpa till i undervisningen. Fast då sitter jag bara och gapar.
Vi är nog dom enda svenskarna på skolan, eller det finns en kille vi misstänker. Annars kryllar det av japaner, koreaner och schweisare.  


Astrid och jag i måndags


Måndag 21:a mars

Väskkrisen löste sig igår, Peter öppnade den med lite våld, med andra ord en skruvmejsel. Idag var första dagen i skolan, vi fick göra prov och blev visade runt. Sedan gick vi runt i Wimbledon, vi åt lunch i Wimbledon Village (tydligen lite posh) och sedan gick vi tillbaka till skolan för en välkomstdrink. Fast vi orkade knappt stå så vi blev inte kvar så länge. Nu sitter jag i sängen och kollar på Englands version av halv åtta hos mig. Fast så heter det nog inte för klockan är ju bara runt 17 här. Men en skojig komentator har dom, precis som Helge. Jag har skaffat engelskt nummer nu: +447586328920.

Framme!

HEJ! Nu har jag alltså anlänt! Allt har gått bra, åkte lite fel med tunnelbanan bara. Jane, som jag bor hos är superduper trevlig, runt 60 år. Änka är hon fast hon har en pojkvän, eller manvän som ändrade sig till. Peter, också mycket trevlig. Dom har visat mig skolan, vilken buss jag ska ta, vilken pub man ska gå till osv. Det enda som känns lite jobbigt just nu är att jag inte får upp min resväska. Ganska jobbigt. Så snart kommer datorn dö för i väskan ligger nämligen adaptern. Paappaaaa?

Dan före dan

Hoho här sitter jag och försöker klura ut det sista som jag borde glömt. Måste nog ringa Astrid och brainstorma lite. Dagen har jag och mamma spenderat med massa ärenden, fikat med min chef, sagt hej då till mina kickstjejer. Tuva och Johanna kom även hem till mig imorse för att lämna lite saker och säga hej då. Tuva visade även upp det senaste, att kunna gå. Stort.


Tuvisen i min gamla klänning :)Parra

Imorgon tänkte jag shoppa lite viktiga saker. Ett litet paraply till exempel, det stod nämligen på listan jag fick från skolan med viktiga saker man skulle ta med. Så paraplyt åker med till England alltså, skräll.
Vilken tur att jag tycker att regn kan vara bland det mysigaste som finns!

Titta! Från 2007


SOPHIE BY SOPHIE

Igår klickade jag hem ett armband som jag länge velat ha. Fast jag kände mig tvungen att ringa till mamma först, för man vill ju inte höra efteråt "men du som ska till London ska väl spara dina pengar!". Tar ju bort lite av köpglädjen då liksom. Hon tyckte i alla fall att jag skulle köpa det, fast hon tyckte inte att det var så värst fint men man kan inte få allt. 
 
Sophie By Sophie, childhood bracelet.

Hallå!

Jag tänkte så här, att nu när jag åker till London på söndag så kan lite dokumentation inte sitta fel! Ett fan vet jag allt att jag kommer ha, och det är morfar. Han är nämligen en trogen läsare av mina kusiners bloggar. Jag ska alltså till London och läsa engelska i 13 veckor. Ingen resfeber än så länge, men den uppenbarar sig säkert snart. 

Tjuvade bilder från dagens lunch med två själar jag kommer sakna, Johanna (Källgren?) och Tuva!

Designen fick jag av Johanna, jag tänkte jag skulle piffa lite själv men gav upp ganska snabbt.


RSS 2.0