majs

Jag tror att solen har återvänt till England, hela maj har varit lite sådär. Inget regn, men inte speciellt mycket sol heller. Jane ber för regn. You are so English sa jag bara. Aja nu verkar det i alla fall bli fint! Annars är jag lite ledsen idag, det går inte riktigt min väg just nu. Men den här är ju lite kul.

 


mammas dag

God kväll. Grattis på mors dag mamma! Fast jag tror att du sitter på planet just nu, på väg hem. Imorgon har vi bankholiday, ledigt med andra ord. Jag vet inte riktigt varför, något med jesus hörde jag. Fem bankholidays totalt har vi haft, det är ju en hel skolvecka, måste nog ta redan på om jag betalar för det. 

Nää, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva... Vi har varit på musikal den här veckan, Dirty Dancing, den var bra! Jag har fått en ny sambo, en kille från Korea. Ikväll spelar Swedish House Mafia i London och jag hade en biljett, men det blev för mycket alkohol igår, jag mår piss idag med andra ord.


satan i gatan

Det började med att min dator inte längre kunde koppla upp sig till internet. Lämnade in den, fick tillbaka den utan bokstäver med prickar och på engelska. Lämnade in den, fick tillbaka den utan fungerande mikrofon. Fick en mikrofon av Jennifer som hon inte behövde, den gick sönder. Sedan ställde sig min mobil om sig och började ge mig stavhjälp, blev lite sur, har nämligen tangentbord och skriver på både svenska och engelska. Vill inte ha stavhjälp, men jag har inte ställt in det? En dag var det så, jag lyckas inte ta bort det. Sedan, från ena veckan till den andra blev plötsligt batteriet dåligt, räcker nu bara ca 4 dagar och det brukade räcka 8. I söndags hade jag helt pötsligt inte mottagning någonstans? Idag när jag sitter vid datorn, slutar webläsaren funka. Använder nu en annan som inte adobe flash player stödjer. Inget youtube, inga klipp. VARFÖR?!?!? Min lärare säger att hon har extra mycket elektrisitet i sig, hon får elektronik att sluta funka och göra konstiga saker. HAR JAG DEN HÄR ÅKOMMAN?!
 

IKEA jaa!

Det smartaste vi kommit på hittills var nog att åka till IKEA idag och äta köttbullar. Det luktar liksom Sverige där, har aldrig tänkt på det förut men IKEA har en lukt. Åt även en chokladboll och shoppade Marabou och swedish fish. Det roligaste var att besöka matshoppen, för det har vi ju inte hemma. Där fanns knäckebröd, sill, lingonsylt, bullar, prinsesstårta, köttbullar, lakrits och annat älskvärt. Rahel och Bernardo följde med, Bernardo är från Brasilien och lite utav min och Astrids bäbis. Vi har adopterat honom in till vårat IKEA family, för han älskar Stieg Larsson.  fair hair

Visste ni att jag har gått och blivit blond? Jo, enligt mina fellow classmates är jag blondin. "Nej!" säger jag. "Jag kommer från Sverige jag vet vad blont är." "Neeej, du är blond!" Så jag har accepterat det nu.Två blondiner på tåget.


Grillen

Grillfest


solen?

Väderprognosen lovade sol idag, så jag och Astrid gick med bestämda steg hem till henne för att sola. Nu sitter vi här och solen lyser med sin frånvaro (hehehehe). Då och då skriker någon av oss "SOLEN!" och vi stäcker ut alla kroppsdelar vi har och säger "aaah". Det varar i ungerfär två minuter.

I förrgår åkte vi till europas största galleria, Westfield, ligger typ 20 minuter härifrån. Vi hann inte med hela såklart, men om man tänker efter så går man ändå till samma butiker som annars också för allt är kedjor. Ikväll ska vi på musikal, singing in the rain, sen drar vi nog till någon pub.
P&K

Shakespeare

Förra tisdagen skulle jag och Astrid på Hamlet i The Globe som är en kopia av Shakespeares teater från back inte the days. Vi köpte dom billigaste biljetterna för 5 pund och då får man stå. Jag läste på lite innan om vad den handlar om för jag tänkte att det skulle vara väldigt gammeldags engelska. Teatern började, och visst var det gammal svår engelska så jag förstod inte så mycket, men jag visste ju ändå vad som skulle hända och Astrid förklarade så mycket som hon förstod men fick inte riktigt heller ihop det. Visste liksom inte riktigt var Hamlet höll hus. Skulle inte han döda någon och spela galen? Vi dubbelkollade biljetterna och där stod det Hamlet 11:e maj. Det stämde ju. Vi antog att vi var lite tröga bara, och det kommer nog igång efter pausen. Föreställningen började igen och jag fattade ingenting, vart var Hamlet?! Tog up biljetterna igen och såg då felet. 2 pm stog det. Vi hade alltså missat Hamlet och var helt enkelt på en annan föreställning, vilken visste vi inte. Vi hade visat upp biljetterna fyra gånger och ingen hade märkt att vi hade fel biljetter. Mysig stämning var det i alla fall!

17:e maj!

Okej, datorn är tillbaka! Med å ä ö! MEN. Micken funkar inte längre, kan inte skypa. Men nu orkar jag inte klaga mer så vi släpper det. Jag lägger allt mitt hopp hos Astrid aka Lisbeth Salander.

Vad har hänt dom två veckor jag har saknat kontakt med omvärlden? Astrids kompis Simon har varit här på besök, vi har besökt Hamton Court, konstutställning, museum, Shakespears The Globe (som vi råkade gå på fel föreställning på), varit på Edwards och kollat på Eurovision song contest. Med en itlienare, två schweizare, en fransman, en japan och en brasilanare, och två galna svenskar då, som plötsligt blev väldigt insatta fast vi egentligen hatar låten. På söndagarna har vi kollat på filmerna från Stieg Larssons milleniumtriologi och bakat kladdkaka. 

Mamma fyller år idag! 50 år. Stort. Mor och far befinner sig 8 timmar efter mig, i Amerika närmare bestämt. Fick vänta hela dagen innan jag kunde skicka ett grattis-sms. Min bror däremot är 11 timmar före mig, i Australien, har inte så stor koll på min familj just nu. Puss till er om ni läser här. 

Min Malmöboende kompis Sophia har bokat biljetter hit! Hon kommer 9-13 juni! Ska bli så himla kul, har inte träffat henne sen i somras. En tråkig grej är att Kristin, Elin och Martin som har bokat biljetter inte kommer hit eftersom ekonomin inte tillåter. 

Allt för nu! P & K.  varldens argaste tjej

Aaaaaah! Idag ar jag varldens argaste tjej. Min dator ar tillbaka, funkar. MEN, pa engelska. Var ar mina bokstaver va (kan inte gora fragetecken eftersom alla tecken har en annan plats pa ett engelsk tangentbord!) Alla sidor jag gar in pa sager datorn: den har sidan ar pa svenska, vill du oversatta(fragetecken) nej det vill jag inte! JAG AR SVENSK, GE MIG MINA BOKSTAVER. Jag har ju en svensk datooooor. Nu maste jag ga tillbaka till datoraffaren igen och lamna in datorn. Jag orkar inte. Dom maste sakert gora om hela proseduren, eftersom det inte gar att andra spraket utan nagon omformateringsgrej.  

Oj har visst glomt att skriva att jag lamnade in den, och dom formaterade om den. I lordags lamnade jag in den och fick den idag. 5 dagar alltsa.

uppdatering

Astrids kompis Simon är här, han har försökt hjälpa mig med datorn men fattar ingenting. Jag måste lämna in den imorgon, men Costanza sa att dom bara försöker lura en på pengar där. Ååååh majs. Jag orkar inget.

datorstrul

Min dator krånglar och jag håller på att avlida. Den vägrar koppla upp sig till internet, och det är inte fel på internetet för det funkar för mina sambos. Rahel sa att det kan vara ett virus, Vincent sa att det kan vara närverkskortet, Marc sa att det kan vara en del som måste reperars eller bytas ut. Det kan också vara drivrutinerna.. Och ingen kan ju hjälpa mig för ingen förstår sig ju på min svenska dator. Jag måste nog lämna in den imorgon, men kommer dom fatta något då? Det går inte att byta språk heller. Jag måste ju ha en dator.
Updt. Just det, det där som du sa pappa, om att göra en systemåterställning. Det enda datumet som gick att välja var gårdagens datum, och då var ju datorn redan konstig.

1:a maj

1:a maj idag. Vet ni, 6 veckor har passerat, 7 veckor kvar. Visst går det fort? Tjoff säger det bara. Valborgsmässoafton igår spenderades i solen hela dagen och sen på Edwards på kvällen, en slags klubb. Fast dom firar ju inte Valborg i England. Ja just det, jag hörde psykopatskriken igår igen! Fast då hade jag precis kommit hem och hörde från fönstret. Men samma skrik, jag dör.


RSS 2.0